Burgemeester Buma sluit woning Reijndersbuurt om hennepkwekerij

Normal pexels photo 2178565
Afbeelding: Aphiwat chuangchoem

Een woning aan de Reijndersbuurt in Leeuwarden is vrijdag voor de duur van 3 maanden gesloten vanwege overtreding van de Opiumwet. Burgemeester Buma besloot tot de sluiting van de woning in verband met de vondst van een in werking zijnde hennepkwekerij in maart van dit jaar.

Bij die inval werden 245 planten aangetroffen, evenals 185 potten ‘klaar voor gebruik’ en ‘diverse aan hennepteelt gerelateerde goederen’ zoals cannacutters, assimilatielampen en transformatoren, aldus de gemeente Leeuwarden in een persbericht.

Als een dergelijke hoeveelheid softdrugs in een woning wordt aangetroffen, is de burgemeester op grond van de Wet Damocles bevoegdom die woning te sluiten. Daarbij zijn de maatregelen die nu gelden naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus meegewogen, maar niet voldoende gebleken om de sluiting tegen te houden. ‘Deze omstandigheden geven in dit geval geen aanleiding om van het beleid metbetrekking tot deze bevoegdheid af te wijken en de sluiting achterwege te laten’, zo laat de gemeente weten.

Volgens Buma is de sluiting van de woning een goed voorbeeld van de uitvoering van het landelijke handhavingsbeleid. Het doel van dit beleid is het tegengaan van drugshandel en het voorkomen van druggerelateerde overlast voor omwonenden.

Leeuwarden is wat de Wet Damocles betreft een actieve gemeente. In Leeuwarden is in 2020, met de sluiting van de woning aan de Reijndersbuurt, inmiddels al 12 keer gebruik gemaakt van de bevoegdheidom een drugspand op slot te gooien.

Adverteren op Leeuwarden Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Leeuwarden Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Leeuwarden
01:04

17° C

Zwaarbewolkt

2.06 km/h

70%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief