Arrestatie na schietincident in M.H. Trompstraat Leeuwarden

9 maanden geleden gepubliceerd

De politie onderzoekt een schietincident dat plaatsvond op dinsdagavond 17 oktober in de omgeving van de M.H. Trompstraat in Leeuwarden. Een 18-jarige man uit Heerenveen raakte lichtgewond bij het incident. Later op de avond hield de politie een 20-jarige man uit Leeuwarden aan op verdenking van betrokkenheid bij het incident.

Het Incident

Omstreeks 20:20 uur ontving de politie een melding van het schietincident. Bij aankomst op de Evertsenstraat vonden ze het slachtoffer, die lichtgewond was. Ambulancepersoneel behandelde zijn verwondingen ter plaatse, waarna hij naar het ziekenhuis werd gebracht.

Onderzoek en Arrestatie

De politie startte onmiddellijk een onderzoek, dat diezelfde avond leidde tot de arrestatie van de 20-jarige verdachte uit Leeuwarden. Deze verdachte zit momenteel vast en wordt verhoord. De politie is nog op zoek naar meerdere verdachten die mogelijk betrokken waren bij het incident.

Vervolgonderzoek

Forensisch Opsporing heeft ter plaatse sporenonderzoek uitgevoerd en er zijn gesprekken gevoerd met meerdere getuigen. Het onderzoek gaat woensdag verder. Er wordt buurtonderzoek gedaan en de politie bekijkt camerabeelden uit de omgeving.

De politie is op zoek naar getuigen van het schietincident of mensen die informatie hebben die van belang kan zijn voor het onderzoek. Eventuele (camera)beelden van het incident zijn ook welkom. Het onderzoek is nog in volle gang.