Boa’s Leeuwarden pleiten voor betere bescherming tegen geweld

Normal police handcuffs
Afbeelding: Wikimedia

Buitengewone opsporingsambtenaars (boa’s) van de gemeente Leeuwarden leggen dinsdag een verklaring af waarin ze hun afschuw uitspreken over het geweld waarmee zij en hun collega’s vaak te maken hebben. Ze willen zich in het uiterste geval kunnen verdedigen tegen geweld.

Het protest in Leeuwarden (maximaal dertig personen en op 1,5 meter afstand) maakt deel uit van een landelijke actie. Ook in Amsterdam, Den Haag, Eden, Rijswijk, Den Bosch, Beverwijk en Velsen laten de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) van zich horen. Daarnaast betuigen op meerdere plekken in het land, waaronder Drachten, boa’s hun steun. 

Aanleiding van de protesten is de mishandeling van handhavers in IJmuiden op Hemelvaartsdag. Een groep jongeren ging de boa’s te lijf toen die hen vroegen om weg te gaan. De handhavers willen middelen hebben, zoals een wapenstok of pepperspray, om zich in zo’n geval te kunnen verdedigen.

De boa’s leggen hun verklaring dinsdag rond 12 uur af op het bordes van het Stadhuis van Leeuwarden. Daarbij zal ook Burgemeester Buma aanwezig zijn.

Adverteren op Leeuwarden Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Leeuwarden Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Leeuwarden
02:52

17° C

Zwaarbewolkt

2.06 km/h

70%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief