Buma sluit Leeuwarder café Hoekstersingel

Normal aangepastpolitieauto

Burgemeester Sybrand Buma heeft maandagavond een café aan de Hoekstersingel in Leeuwarden gesloten.

De sluiting is het gevolg van een Tweede Pinksterdag waarbij er rond de kroeg verschillende overtredingen werden geconstateerd op de ‘horeca nieuwe stijl’, de omgangsvormen die juist gisteren van kracht werden bij de heropening van de kroegen en terrassen. Zo zagen medewerkers van Stadstoezicht in de middag dat de 1,5 meter afstand niet werd aangehouden, waarop werd gerapporteerd.

Dit werd in de avond gevolgd door een melding van een flinke vechtpartij bij het betreffende café. Politie en Stadstoezicht kwamen ter plaatse en troffen daarbij meer dan 30 personen in de horecagelegenheid en wederom het niet naleven van de 1,5 meter afstand. Hierop is opnieuw gerapporteerd en besloot Sybrand Buma als voorzitter van de Veiligheidsregio Friesland laat in de avond over te gaan tot sluiting van de kroeg.

Intrekking van de sluiting vindt plaats zodra de exploitant van het café met een plan van aanpak komt waaruit blijkt dat er maatregelen zijn of worden genomen waardoor de exploitant en de bezoekers de regels zoals genoemd in de artikelen 2.1 en 2.1d van de Noodverordening kunnen naleven en opening van het café verantwoord wordt geacht.

Adverteren op Leeuwarden Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Leeuwarden Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Leeuwarden
12:02

17° C

Zwaarbewolkt

2.06 km/h

70%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief