Burgemeester Buma sluit woning Merelstraat voor negen maanden

Normal aangepastpolitieauto

Een woning aan de Merelstraat in Leeuwarden is vrijdag voor de duur van negen maanden gesloten in verband met overtreding van de Opiumwet. Burgemeester Sybrand Buma ging over tot tijdelijke sluiting van de woning omdat deze in maart 2020 onderdeel was van een langer lopend drugsonderzoek.

Begin maart werd de woning onderzocht in het kader van een langlopend onderzoek naar internationale drugshandel en witwassen. De doorzoeking in de woning volgde na een onderschepping door de politie van een transport van 86 kilogram amfetamine dat op weg was van Friesland naar Finland.

In de woning werd destijds een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen, te weten 4.88 gram amfetamine, 3.42 gram MDMA, 23.43 gram GHB en 0.26 gram ketamine. Tevens zijn aan drugshandel te relateren goederen aangetroffen, zoals versnijdingsmiddelen.

Als een dergelijke hoeveelheid harddrugs in een woning wordt aangetroffen, is de burgemeester op grond van de Opiumwet bevoegd om die woning te sluiten. De gemeente laat in het persbericht weten met deze sluiting uitvoering te geven aan het handhavingsbeleid in de gemeente Leeuwarden, met als voornaamste doel het tegengaan van drugshandel en het voorkomen van drugsgerelateerde onveiligheid.

In 2020 is tot nu toe (met deze woning erbij) 14 keer gebruik gemaakt van deze bevoegdheid door burgemeester Buma van Leeuwarden.

Adverteren op Leeuwarden Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Leeuwarden Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Leeuwarden
02:42

17° C

Zwaarbewolkt

2.06 km/h

70%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief