Met cocaïne aangehouden agent langer in voorarrest

Normal politie

De 30-jarige medewerker van de politie Noord-Nederland die op Tweede Pinksterdag werd aangehouden met één kilo cocaïne, blijft 15 dagen langer vastzitten. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

De Leeuwarder Courant meldt vandaag dat de aangehouden agent, die werkte voor district Oost-Friesland (Drachten), ontkent dat de kilo coke die in zijn auto is gevonden van hem is. De raadsman van de verdachte, advocaat Robert Eefting, stelt tegenover de krant dat ‘hij (verdachte, red.) de wagen [had] uitgeleend aan een andere persoon. Deze persoon heeft tegenover de politie inmiddels verklaard dat de drugs van hem zijn en mijn cliënt hier niets van af wist.’ Deze man, naar verluidt de broer van de verdachte, is evenwel niet aangehouden.

Op last van de rechter is het voorarrest van de 30-jarige verdachte agent, woonachtig in Groningen, woensdagmiddag verlengd met 15 dagen. Het OM had om dertig dagen verlenging gevraagd.

Naast de cocaïne in de auto werd er bij huiszoeking in de woning van de verdachte ook een grote hoeveelheid contact geld gevonden.

Adverteren op Leeuwarden Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Leeuwarden Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Leeuwarden
02:45

17° C

Zwaarbewolkt

2.06 km/h

70%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief