Drugswoning Magnoliastraat voor drie maanden op slot

Normal marijuana
Afbeelding: Wikimedia Commons

Een woning aan de Magnoliastraat in Leeuwarden is dinsdag door burgemeester Buma voor de duur van 3 maanden gesloten in verband met overtreding van de Opiumwet.

Op 10 april werd in de woning een hennepkwekerij ontdekt met 235 planten. Daarnaast werd 4050 gram aan henneptoppen aangetroffen en diverse aan hennepteelt gerelateerde materialen als cannacutters, assimilatielampen en transformatoren.

Op grond van de hoeveelheid aangetroffen hennep, en de materialen ter ondersteuning van drugshandel, zijn burgemeesters op grond van de Wet Damocles bevoegd woningen voor bepaalde tijd te sluiten. Dit handhavingsbeleid heeft als doel drugshandel tegen te gaan, en daarnaast drugsgerelateerde onveiligheid en overlast voor omwonenden te voorkomen.

De sluiting van de woning aan de Magnoliastraat voor de duur van 3 maanden is een voorbeeld van uitvoering van dit handhavingsbeleid. In Leeuwarden alleen al zijn in 2020 inmiddels 13 woningen gesloten op grond van de Wet Damocles.

Adverteren op Leeuwarden Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Leeuwarden Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Leeuwarden
03:15

17° C

Zwaarbewolkt

2.06 km/h

70%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief