Feestelijke Duurzame Markt 'Repair Editie' sluit Week van de Circulaire Economie af

4 maanden geleden gepubliceerd

Het gemeentehuis opent haar deuren voor een speciale editie van de Duurzame Markt op zaterdag 16 maart. Deze ‘Repair Editie’ is de afsluiting van de Week van de Circulaire Economie en staat in het teken van lokale circulaire ondernemers en het hergebruiken van spullen. De toegang is gratis.

Workshops en activiteiten

De markt biedt een scala aan workshops waar bezoekers leren hoe ze zelf kleine reparaties kunnen uitvoeren aan hun eigen spullen. Daarnaast is er een Repair Café waar kleding en kleine elektronische apparaten gerepareerd kunnen worden.

Overige activiteiten omvatten een modeshow met tweedehands kleding, een kinderspeurtocht en verschillende lezingen. Het volledige programma loopt van 12.00 tot 16.00 uur.

Deelnemende partijen

Verschillende lokale bedrijven en organisaties nemen deel aan de Duurzame Markt. Onder hen zijn Repair Café, Adb Creatons, Mijn Gilde en Buurvrouw & Buurvrouw, die reparaties uitvoeren. Andere partijen geven workshops, zoals L.A.P. Atelier die laat zien hoe je een lapje stof een tweede leven kunt geven.

Doel van de Duurzame Markt

Met het organiseren van duurzame markten wil de gemeente Leeuwarden laten zien hoe dingen anders kunnen. Het doel is om in 2050 volledig circulair te zijn en in 2030 al maximaal circulair in te kopen. Door te repareren en producten een tweede leven te geven, verminderen we de impact op het milieu.