Duurzame Markt transformeert gemeentehuis Leeuwarden tot Foodhal

7 maanden geleden gepubliceerd

Op zaterdag 23 september wordt de hal van het gemeentehuis in Leeuwarden omgetoverd tot Foodhal voor de nieuwe editie van de Duurzame Markt. Van 12.00 tot 16.00 uur zullen diverse lokale ondernemers hun producten presenteren en bezoekers inspireren over lokaal eten. De toegang is gratis en de markt wordt om 12.00 uur geopend door wethouder Evert Stellingwerf.

Lokaal eten en duurzaamheid in de schijnwerpers

Deze editie van de Duurzame Markt richt zich op voedselliefhebbers en biedt een kans om kennis te maken met lokale producenten van gezond en duurzaam voedsel. Bezoekers kunnen proeven van biologische producten van De Kleine Boerderij, eerlijke koffie van Fairtrade, ambachtelijke producten van Blooming Bakery, en eerlijk en duurzaam voedsel van biologische winkel Odin. Ook worden de Lokale Helden bekendgemaakt en de Fairtrade certificaten uitgedeeld.

Activiteiten voor het hele gezin

Naast het proeven en kopen van (h)eerlijk eten, kunnen bezoekers deelnemen aan een workshop van Stoereloer, een presentatie bijwonen van meesterkok Albert Kooy, oprichter van Dutch Cuisine, en een les volgen van studenten van Van Hall over het eten van de toekomst. Ook Omrin en het Fries Landbouwmuseum zijn aanwezig om meer te vertellen over voedselverspilling en hoe dit te verminderen. Voor kinderen is er een speurtocht en de mogelijkheid om te knutselen, terwijl ouders meer te weten komen over lokaal duurzaam eten.

Bewustere keuzes voor gezond en duurzaam eten

“We willen bezoekers inspireren om bewustere keuzes te maken en te genieten van voeding die zowel gezond als duurzaam is”, zegt wethouder Evert Stellingwerf. “Een goede gezondheid en biodiversiteit gaan prima samen met lekker eten. Met deze duurzame markt bieden we inwoners en lokale ondernemers een mooi platform om elkaar te vinden en om vaker te kiezen voor duurzame streekproducten.”