Eerste basisbaan in Leeuwarden een feit

3 maanden geleden gepubliceerd

De eerste basisbaan in de gemeente Leeuwarden is ingevuld. Een inwoner van Leeuwarden is vorige week aan de slag gegaan via deze nieuwe werkregeling. Met de basisbanen hoopt de gemeente personen die nog niet klaar zijn voor een reguliere baan een opstap te bieden.

Assistent hovenier

De betreffende inwoner is aan de slag gegaan als assistent hovenier bij een hoveniersbedrijf in Leeuwarden. Hierbij wordt een op maat gemaakt leer- en werktraject gevolgd. Samen met het hoveniersbedrijf is er een plan van aanpak opgesteld met haalbare doelen. Een vaste begeleider monitort dit proces. De gemeente Leeuwarden, Caparis en het hoveniersbedrijf werken samen om dit mogelijk te maken.

Basisbanen in Leeuwarden

De gemeente Leeuwarden biedt maximaal 25 personen met een bijstandsuitkering een basisbaan aan. Het gaat hierbij om mensen die een grotere afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Het college van B&W geeft jaarlijks €500.000 uit om deze basisbanen te creëren. Een basisbaan is een tijdelijke baan voor minimaal 12 en maximaal 24 maanden, met een minimum van 24 uur per week. Deelnemers ontvangen een regulier salaris en er zijn flexibele mogelijkheden, zoals parttime of fulltime werken en er zijn groeikansen.

Reactie wethouder

Wethouder Abel Reitsma is zeer positief over het invullen van de eerste basisbaan: “Ik vind het geweldig dat de eerste inwoner nu is gestart met een basisbaan. De basisbaan is meer dan werk. Het is een kans op een betekenisvolle toekomst gericht op individuele groei. Dat gun ik iedereen. Deze eerste basisbaan is een mooi begin.”