Gemeente Leeuwarden sluit Prinsentuin ’s nachts af

Normal 1024px 516455 muziekkoepel
Afbeelding: Wikimedia

Voorlopig gaat het Leeuwarder stadspark de Prinsentuin in de nachtelijk uren op slot. Vanaf woensdag 24 juni is de Prinsentuin tussen 22:00 uur en 06:00 uur gesloten voor bezoekers. Het verbod op nachtelijke aanwezigheid blijft in ieder geval van kracht tot dinsdag 1 september 2020. De sluiting is uitsluitend gericht op de late avond- en nachtelijke uren. Overdag blijft het park geopend voor publiek.

Handhaving en de politie hebben de afgelopen tijd veelvuldig opgemerkt dat de afstandseisen in de Prinsentuin onvoldoende worden nagekomen, met name in de avond- en nachtelijke uren. Overtredingen zijn in het donker moeilijker waar te nemen. Daarnaast zijn er klachten over overlast van omwonenden en toeristen die met een vaartuig in de Prinsentuin liggen. Daarom is besloten tot het instellen van een nachtsluiting voor de Prinsentuin.

Noodverordening

De voorzitter van de Veiligheidsregio Fryslân is op grond van de noodverordening bevoegd om gebieden aan te wijzen waar het verboden is zich te bevinden. Een dergelijke maatregel wordt opgelegd wanneer op deze locaties niet in voldoende mate de beperkende maatregel met betrekking tot het houden van 1,5 meter afstand in acht wordt genomen of het niet in acht nemen daarvan dreigt. Dit is in de Prinsentuin het geval.
In de Prinsentuin staat al een aantal hekken om de toestroom van bezoekers te reguleren. Bij de ingangen komen waarschuwingsborden. Handhaving en de politie zien toe op de naleving.

Uitzonderingen

De nachtsluiting van de Prinsentuin geldt niet voor bootbezitters die met een vaartuig een ligplaats innemen bij De Prinsentuin, voor bezoekers en personeel van De Koperen Tuin en voor de enige bewoner van de Prinsentuin.  

Adverteren op Leeuwarden Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Leeuwarden Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Leeuwarden
01:29

17° C

Zwaarbewolkt

2.06 km/h

70%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief