Loods op bedrijventerrein De Hemrik gesloten wegens drugsvondst

3 maanden geleden gepubliceerd

Een loods op bedrijventerrein De Hemrik in Leeuwarden is voor een periode van drie maanden gesloten. Dit besluit is genomen door burgemeester Buma na de vondst van een handelshoeveelheid softdrugs. De politie trof 800 gram hennep aan in het pand aan de Aldebaranweg.

Melding leidt tot onderzoek

Op 17 januari 2024 ontving de politie een melding over een ruzie aan de Castorweg in Leeuwarden. Een van de betrokkenen bij deze ruzie was tevens de huurder van de loods aan de Aldebaranweg. Bij een controle van zijn voertuig vond de politie een vuurwapen onder de autostoel. Deze vondst, in combinatie met een recente melding via Meld Misdaad Anoniem over mogelijke illegale activiteiten in de loods, leidde tot verder onderzoek. Daarbij werd de hennep ontdekt.

Intensieve samenwerking tegen drugshandel

De sluiting van de loods is onderdeel van het handhavingsbeleid van de gemeente Leeuwarden, gericht op het tegengaan van drugshandel en het voorkomen van drugsgerelateerde overlast. De gemeente werkt hierbij nauw samen met Politie Noord-Nederland en het Openbaar Ministerie. In 2024 is door burgemeester Buma al zeven keer gebruik gemaakt van zijn bevoegdheid tot sluiting van een pand in verband met drugshandel.