Gemeente Leeuwarden roept inwoners op energietoeslag aan te vragen

29 dagen geleden gepubliceerd

Veel inwoners van de gemeente Leeuwarden hebben nog geen energietoeslag van 800 euro aangevraagd, terwijl ze hier wel recht op hebben. Naar schatting kunnen nog duizend inwoners deze eenmalige toeslag ontvangen. De termijn voor het aanvragen van de toeslag loopt tot en met 31 maart 2024.

Werkende armen

De energietoeslag is niet alleen voor mensen met een bijstandsuitkering. Ook werkenden met een lager inkomen dan 125% van de bijstandsnorm komen in aanmerking. Deze zogenaamde ‘werkende armen’ zijn zich vaak niet bewust van hun recht op de toeslag. Wethouder Hein Kuiken roept deze groep op om de toeslag aan te vragen.

Campagne

Om mensen te informeren over de naderende einddatum voor de aanvraag van de energietoeslag, wordt er een campagne gelanceerd. Via posters, flyers en buitenreclame worden inwoners geïnformeerd. Wie wil weten of hij recht heeft op de toeslag, kan dit controleren via de website van de gemeente Leeuwarden.

Hulp bij aanvraag

Inwoners die moeite hebben met het invullen van het aanvraagformulier kunnen hulp krijgen bij het Buurtservicepunt of bij het Meedenkpunt in de hal van het gemeentehuis.

Belangrijk om te weten

De toeslag heeft geen invloed op andere toeslagen zoals de huur- of zorgtoeslag. Het Tijdelijk Noodfonds Energie is niet hetzelfde als de energietoeslag van de gemeente Leeuwarden. Dit is een landelijke stichting die huishoudens met een laag inkomen en hoge energierekening ondersteunt. Studenten die recht hebben op studiefinanciering ontvangen dit jaar geen energietoeslag van de gemeente Leeuwarden, maar kunnen een eenmalige tegemoetkoming van het DUO krijgen.