Leeuwarder burgemeester Buma legt dwangsom op aan twee straatdealers

7 maanden geleden gepubliceerd

Burgemeester Buma van de Gemeente Leeuwarden heeft een last onder dwangsom opgelegd aan twee personen die betrapt zijn op het verkopen van drugs op openbare plaatsen. Dit is gebeurd in overeenstemming met de Beleidsregel ‘drugshandel op straat’ die sinds 29 maart 2021 van kracht is in de gemeente.

Betrapt op heterdaad

De betreffende personen zijn betrapt door de politie en handhavers van de gemeente Leeuwarden. De eerste persoon pleegde dit feit op 17 april 2023 in de Eestraat en de Amelandstraat. De tweede persoon werd op 16 juni 2023 betrapt op de Weaze in Leeuwarden.

Last onder dwangsom

De last onder dwangsom heeft een hoogte van € 5.000,-. Het doel hiervan is te voorkomen dat de betrokkenen opnieuw de fout in gaan. Mocht dit toch gebeuren, dan moet de dwangsom worden betaald. Dit is de zesde keer dat burgemeester Buma van deze bevoegdheid gebruik maakt.

Doel van de maatregel

De maatregel is bedoeld om drugshandel op straat te voorkomen en de overlast die dit veroorzaakt te verminderen. Het doel is om de leefbaarheid in de buurt te verbeteren en de veiligheid van de bewoners te waarborgen.