Nieuwe maatregelen voor veiliger Europaplein

Normal europaplein
Afbeelding: Gemeentebelangen Leeuwarden

Het plaatsen van spiegels en betere belijning moeten bijdragen aan een verbeterde veiligheid voor fietsers op het Europaplein.

De aanpassing bij de fietstunnels onder het Europaplein volgt op aanhoudende vragen vanuit Gemeentebelangen Leeuwarden (GBL). De fractie van GBL stelde vorig jaar al schriftelijke vragen over de veiligheid van het fietsverkeer rond het verkeersplein.

In de beantwoording op die vragen zegde het college destijds toe onderzoek te doen naar de situatie en op basis daarvan te bepalen of en welke maatregelen er noodzakelijk zouden kunnen zijn. Tot op heden zonder resultaat, waarop GBL opnieuw aan de bel trok. Afgelopen week nam Riemy Spithoff namens Gemeentebelangen met een ambtenaar van de gemeente Leeuwarden een kijkje ter plekke. Naar aanleiding van dit bezoek zegde de gemeente toe spiegels op te hangen en de belijning te verbeteren.

De veiligheid van wandelaars, auto’s, motoren en fietsers is al langer een punt van discussie op het in december 2017 geopende Europaplein. Zo schoten er vanaf het verkeersplein al enkele malen auto’s door naar de ondergelegen tunnels, en brengt de opbouw van de rotonde onveilige situaties voor motorrijders met zich mee. Fietsers uit diverse richtingen kunnen elkaar niet of pas veel te laat waarnemen waardoor regelmatig gevaarlijke situaties en botsingen ontstaan, soms met letsel tot gevolg.

Adverteren op Leeuwarden Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Leeuwarden Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Leeuwarden
03:18

17° C

Zwaarbewolkt

2.06 km/h

70%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief