Nu ook etsbehandeling voor meer stroefheid van trottoirbanden en bestrating Nieuwestad noordzijde in Leeuwarden

Normal a16ec4926ae488870a4eebd0a6edf5d2
Afbeelding: Google Maps

In 2017 zijn de Chinese natuurstenen aan de zuidzijde van de Nieuwestad behandeld met een biologisch afbreekbare etsvloeistof. Hierdoor ontstaan kleine groeven en poriën in de oppervlakte die de stenen stroever maken. Deze methode past de gemeente nu ook toe op de trottoirbanden en de bestrating van het voetgangersdeel aan de noordzijde van de Nieuwestad, hiermee zijn na deze werkzaamheden alle Chinese keien en natuursteen trottoirbanden stroever gemaakt. De natuurstenen tegeltableaus op het Oldehoofsterkerkhof krijgen eveneens een behandeling met etsvloeistof.

In het najaar van 2019 werd de bestrating aan de zuidzijde van de Nieuwestad grondig gereinigd, omdat uit onderzoek bleek dat de poriën en groeven van de stenen waren dichtgeslibd door vervuiling. Uit stroefheidstesten blijkt dat de reiniging goed heeft gewerkt. Deze speciale dieptereiniging gaat de gemeente daarom regelmatig herhalen, ook de stroefheid van de bestrating zal regelmatig worden gecontroleerd.

De werkzaamheden beginnen op 21 april en duren ongeveer twee weken. De uiteindelijke duur van de werkzaamheden is afhankelijk van het weer; bij regen kan er namelijk niet geëtst worden. De aannemer werkt in kleine werkvlakken. De Nieuwestad en winkels blijven zodoende bereikbaar voor verkeer en winkelend publiek.

Adverteren op Leeuwarden Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Leeuwarden Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Leeuwarden
11:39

17° C

Zwaarbewolkt

2.06 km/h

70%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief