Onderzoek naar steekincident in Leeuwarden

7 maanden geleden gepubliceerd

In de nacht van vrijdag 22 september op zaterdag 23 september vond er een steekincident plaats in Leeuwarden. Een 54-jarige inwoner van de stad raakte gewond. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de gebeurtenissen.

Het incident

Rond 01:00 uur kwam er een melding binnen van het steekincident. Het slachtoffer wist zelf het alarmnummer te bellen, waarna meerdere politie-eenheden en een ambulance ter plaatse gingen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling van zijn verwondingen.

Volgens het politieonderzoek zou het slachtoffer zijn belaagd door een persoon in de omgeving van de Humaldastate en de Roptastate in Leeuwarden. De verdachte zou vervolgens op de fiets zijn vertrokken in de richting van Kalverdijkje. Het is mogelijk dat het incident al in de late uren van vrijdagavond plaatsvond.

Onderzoek en getuigenoproep

Op de plek van het incident heeft de politie sporenonderzoek verricht en met getuigen gesproken. De politie is nog op zoek naar meer informatie die kan helpen bij het onderzoek. Ook beelden van deurbel- of beveiligingscamera’s uit de omgeving kunnen waardevol zijn. Personen die informatie hebben of iets hebben gezien of gehoord, worden opgeroepen om contact op te nemen met de politie. Anoniem melden is ook mogelijk.