Eenzijdig ongeval op Wâldwei (N31) veroorzaakt file en leidt tot tweede botsing

4 maanden geleden gepubliceerd

Bij een eenzijdig ongeval op de Wâldwei (N31) bij Warten is maandagmiddag een automobilist gewond geraakt. Het incident vond plaats rond 14.15 uur tussen Leeuwarden en Garyp. Het verkeer kon het ongeval rond 14.40 uur langzaam passeren, maar er was al een kilometerlange file ontstaan.

Ongeval en gevolgen

Door een nog onbekende oorzaak botste een automobilist tegen een vangrail. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een berger heeft de beschadigde auto geborgen. Door de botsing was de vangrail beschadigd, waardoor aan beide kanten van de Wâldwei de linkerrijstrook moest worden afgesloten voor herstelwerkzaamheden.

Tweede botsing in file

In de file die was ontstaan als gevolg van het eerste ongeval, vond een kop-staartbotsing plaats tussen twee voertuigen. Het is mogelijk dat er bij dit tweede ongeval ook gewonden zijn gevallen. Een ambulance kwam ter plaatse om de betrokkenen te onderzoeken op verwondingen.

De Wâldwei richting Drachten was tijdelijk afgesloten voor doorgaand verkeer. Politie en meerdere ambulances waren aanwezig voor de eerste hulpverlening.