Opening van eerste snellaadplein voor elektrische trucks in Leeuwarden

3 maanden geleden gepubliceerd

Op 26 maart openen wethouder Evert Stellingwerf en Pelle Schlichting, de oprichter van LEAP24, het eerste grote snellaadplein in Leeuwarden. Het snellaadplein is gelegen op het bedrijventerrein de Zwette aan de Ampèrestraat.

Bijdrage aan duurzame mobiliteit

Het nieuwe snellaadplein van LEAP24 draagt bij aan een duurzamere en uitstootvrije stadslogistiek in en rond Leeuwarden. Het plein ligt strategisch op een kruispunt van voorkeursroutes voor het vrachtverkeer, waardoor ondernemers makkelijker de overstap kunnen maken van fossiele brandstoffen naar elektrisch rijden.

Snelladen en extra faciliteiten

Het laadplein biedt plaats aan 12 snelladers van 160kW, waardoor grotere elektrische voertuigen zoals trucks en bedrijfswagens snel kunnen worden opgeladen. Ook zijn er 6 normale laadplekken beschikbaar voor auto’s die voor een langere periode willen opladen tegen een scherp tarief. Het laadplein is uitgerust met extra faciliteiten zoals een picknickbank, een Quiosk vending machine en gratis WiFi.

Programma opening

Het programma voor de opening op 26 maart begint om 14.30 uur met een ontvangst en welkomstwoord door Pelle Schlichting. Vervolgens zal er meer uitleg worden gegeven over LEAP24 en het snellaadstation aan de Ampèrestraat. Ook zal wethouder Evert Stellingwerf een toelichting geven namens de gemeente Leeuwarden. De officiële openingshandeling vindt plaats om 15.00 uur, gevolgd door een fotomoment en gelegenheid voor persvragen en netwerken onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers.