Officiële opening eerste snellaadplein LEAP24 in Leeuwarden voor elektrische bedrijfswagens en trucks

4 maanden geleden gepubliceerd

Leeuwarden heeft een nieuw snellaadplein. Het plein, geopend door wethouder Evert Stellingwerf en Pelle Schlichting, oprichter van LEAP24, is gelegen op bedrijventerrein de Zwette aan de Ampèrestraat. De opening vond plaats op 26 maart. Het snellaadplein is een waardevolle toevoeging voor bedrijven met elektrische bedrijfswagens en trucks, die hier snel kunnen laden.

Bijdrage aan schoner vervoer en verminderen CO2-uitstoot

Met de komst van dit snellaadplein wordt het voor bedrijven makkelijker om hun elektrische bedrijfswagens en trucks snel te laden. Dit draagt bij aan schoner vervoer in Leeuwarden en omstreken en het verminderen van de CO2-uitstoot. Het snellaadplein van LEAP24 draagt bij aan mobiliteit zonder uitstoot in Leeuwarden en omgeving. Het laadplein ligt strategisch op een kruispunt van voorkeursroutes voor het vrachtverkeer en helpt ondernemers die met hun voertuigen van fossiele brandstof naar elektrisch willen overstappen.

Doelstelling gemeente Leeuwarden

Wethouder Evert Stellingwerf is enthousiast: “Met de opening van het snellaadplein van LEAP24 wordt er een mooie stap gezet in het stimuleren van uitstootvrije mobiliteit in Leeuwarden. Dit past goed bij de doelstelling van de gemeente Leeuwarden om de CO2-uitstoot in 2030 met 60% terug te brengen.”

Snel laden en extra faciliteiten

Het laadplein beschikt over 12 snelladers van 160kW. Hierdoor kunnen grotere elektrische voertuigen als trucks en bedrijfswagens snel laden en weer inzetbaar zijn. Daarnaast zijn er 6 normale laadplekken beschikbaar waar auto’s voor langere tijd kunnen opladen. Het laadplein heeft ook extra faciliteiten zoals een picknickbank, Quiosk vending machine en gratis WiFi.

Over LEAP24

LEAP24 bouwt en exploiteert een snel groeiend netwerk van snellaadstations in West-Europa. De snellaadstations zijn goed bereikbaar, hebben altijd meerdere snelladers en ruime parkeervakken. De laadstations worden ontwikkeld met oog voor comfort tijdens het laden en een groene omgeving. LEAP24 koopt groene stroom in van Nederlandse wind- en zonprojecten en innoveert met duurzame energieopslag, die bijdraagt aan een stabiel energienetwerk.