Politie zoekt zes verdachten na vechtpartij op Stationsplein Leeuwarden

9 maanden geleden gepubliceerd

Op vrijdag 26 mei 2023 was er een grote vechtpartij op het Stationsplein in Leeuwarden. De politie is op zoek naar zes mannen die betrokken waren bij het incident.

Beschrijving van het incident

Een groep van 30 tot 40 personen zocht de confrontatie met elkaar op. Het vermoeden bestaat dat het gaat om aanhangers van rivaliserende voetbalclubs. De vechtpartij vond plaats voor en rondom het station van Leeuwarden. De politie kwam met veel eenheden ter plaatse en wist de groepen uiteindelijk uit elkaar te halen.

Aanhoudingen en onderzoek

Die avond zijn meerdere personen gecontroleerd en drie mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Na verder rechercheonderzoek zijn op woensdag 13 september nog eens zeven verdachten aangehouden.

Op dezelfde dag maakte de politie geblurde beelden openbaar van de verdachten. Zij kregen tot 20 september de tijd om zich te melden. Zes van de verdachten gaven gehoor aan deze oproep, maar hun identiteit is nog onbekend. Daarom heeft de politie besloten de beelden nu herkenbaar te delen.

Oproep tot tips

De politie roept mensen op die deze mannen herkennen of informatie hebben over deze zaak. Tips kunnen worden achtergelaten door te bellen met de opsporingstiplijn: 0800-6070. Het is ook mogelijk om anoniem informatie te delen via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.