Renovatie- en onderhoudswerkzaamheden gestart bij Dansschool Saco Velt

4 maanden geleden gepubliceerd

De gemeente Leeuwarden heeft de renovatie- en onderhoudswerkzaamheden bij de voormalige Synagoge, tegenwoordig in gebruik als Dansschool Saco Velt, gestart op 4 maart. Deze werkzaamheden zullen lopen tot 1 augustus 2024.

Een monumentaal pand

Het pand aan de Sacramentsstraat is één van de monumentale panden die de gemeente Leeuwarden in haar bezit heeft. Na inspecties en gesprekken bleek er sprake te zijn van achterstallig onderhoud. Daarom zullen er de komende maanden verschillende werkzaamheden worden uitgevoerd om het monumentale pand te verbeteren.

Duurzame verbeteringen

Er wordt zoveel mogelijk op een duurzame manier gewerkt. Zo wordt het dak van het monument zorgvuldig gerenoveerd en voorbereid voor eventuele zonnepanelen. De zolder wordt aangepakt en het gewelf wordt met behulp van biobased materialen geïsoleerd. Hierdoor wordt het gebouw energiezuiniger. Daarnaast worden de technische installaties vervangen, zodat deze weer voldoen aan de huidige kwaliteits- en milieueisen. De houten elementen worden hersteld en waar nodig vervangen, en het schilderwerk wordt vernieuwd.

Voortzetting danslessen

De werkzaamheden zijn zo gepland dat de danslessen door kunnen gaan tot 1 mei. Daarna is de dansschool gesloten en wordt de rest van het project uitgevoerd.