Station Leeuwarden ontruimd vanwege verdacht voorwerp

Normal 19470431625 57374cab1a o

Gister om 10:45 is er in een trein op het centraal station Leeuwarden een verdacht voorwerp aangetroffen. Om veilig onderzoek te kunnen doen naar het voorwerp zijn het station en de naaste omgeving van het station ontruimd.

Het Team Explosievenverkenning (TEV) heeft het voorwerp onderzocht en een eerste inschatting gemaakt.Het blijkt te gaan om een jerrycan met daarin een nog onbekende vloeistof. Omdat de TEVer onvoldoende kan inschatten wat het explosiegevaar van dit voorwerp is, heeft hij de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) ingeschakeld. De EOD heeft onderzoek gedaan naar de jerrycan en heeft rond 15:00 bekend gemaakt dat er geen gevaarzetting meer is.
Inmiddels is de jerrycan meegenomen en is ook het sporenonderzoek afgerond. Station Leeuwarden wordt dan ook weer volledig vrijgegeven.

Op basis van het ingestelde onderzoek hebben we een 68-jarige man uit Stavoren aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de verdachte situatie op het station in Leeuwarden. Hij zit vast en wordt verhoord.

Adverteren op Leeuwarden Actueel vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op Leeuwarden Actueel en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Leeuwarden
02:40

17° C

Zwaarbewolkt

2.06 km/h

70%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief