Transformatie Cambuurplein: Van Stadion naar Skills Garden

9 maanden geleden gepubliceerd

Het Cambuurplein in Leeuwarden gaat een grote transformatie ondergaan. De ingang van het huidige Cambuurstadion zal plaatsmaken voor een groene entree naar de nieuwe wijk Nieuw Oud Oost en de Skills Garden.

Nieuw Oud Oost: Wonen en Recreëren

De ontwikkelaar Leyten en de gemeente Leeuwarden hebben samen met omwonenden, buurtbedrijven, wijkorganisaties en supporters van Cambuur plannen gemaakt voor de nieuwe wijk Nieuw Oud Oost. Op de plaats van het huidige Cambuurstadion en de velden erachter, zullen rond de 500 woningen worden gebouwd.

Nieuw Oud Oost zal niet enkel een woonwijk zijn. Er wordt ook veel aandacht besteed aan ruimte voor ontmoeting, verblijf en recreatie in een groene omgeving. Het Cambuurveld zal worden omgetoverd tot een speciale ontmoetingsplaats, de Skills Garden, waar mensen van alle leeftijden kunnen sporten en bewegen.

Skills Garden: Sport en Beweging voor Iedereen

De Skills Garden wordt een plek waar jong en oud terecht kunnen om te sporten en bewegen. Deze ontmoetingsplaats wordt zo ingericht dat het toegankelijk is voor mensen met en zonder beperkingen, voor jeugd, volwassenen, en ouderen, en voor georganiseerde groepen of individuen.

Biobased Bouwen voor een Duurzame Toekomst

In september wordt er ook een competitie georganiseerd voor bouwers en ontwikkelaars om biobased te bouwen in Nieuw Oud Oost. Biobased bouwmaterialen zijn gemaakt van organisch materiaal of van schimmels, planten, bacteriën. Deze materialen zijn ecologisch verantwoord geteeld, geoogst, gebruikt of hergebruikt. Ze dragen bij aan het verbeteren van het klimaat en het bouwen van duurzame woningen die fijn, betaalbaar en comfortabel zijn voor de bewoners.

Samen naar een Nieuwe (Cam)Buurt

De plannen voor het Cambuurplein en de nieuwe wijk Nieuw Oud Oost worden gemaakt in samenwerking met buurtbewoners, wijkpanels, ondernemers, supporters, woningcorporaties, Cambuur en de eigenaar van het huidige voetbalstadion Leyten. Deze samenwerking benadrukt de gemeenschapszin en de gezamenlijke inspanning om van het Cambuurplein een nieuwe, levendige wijk te maken.