Verdachte aangehouden na schietincident in Leeuwarden

6 maanden geleden gepubliceerd

De politie in Leeuwarden heeft na een schietincident op de Archipelweg een 35-jarige man aangehouden. Er wordt verondersteld dat er daadwerkelijk geschoten is, hoewel niemand gewond raakte bij het incident. Het onderzoek naar de toedracht is in volle gang.

Ochtendincident op de Archipelweg

Zaterdagochtend rond 6.50 uur ontving de politie een melding over een vermoedelijk schietincident op de Archipelweg in Leeuwarden. Bij aankomst op de plaats delict waren er geen gewonden te vinden. De politie startte onmiddellijk een uitgebreid onderzoek, waaronder een sporenonderzoek op de locatie. Agenten spraken ook met betrokkenen en getuigen.

Aanhouding verdachte

In de loop van de ochtend werd op basis van het eerste onderzoek een verdachte aangehouden. De 35-jarige man uit Leeuwarden zit momenteel vast en wordt verhoord. Zijn mogelijke betrokkenheid bij het schietincident wordt onderzocht.

Het onderzoek moet duidelijkheid scheppen over wat de aanleiding voor het incident was en wat zich precies heeft afgespeeld op de Archipelweg.

De politie roept mensen die meer informatie hebben over het incident op om contact op te nemen. Dit geldt vooral voor mensen die iets hebben gezien of die mogelijk voor of kort na het incident gesprekken hierover hebben gehoord. Personen die relevante informatie hebben en nog niet met de politie hebben gesproken, worden aangemoedigd om contact op te nemen.